22 jan. 2013

365foton - Tema 130: Inspiration (10 av 365)

Ikväll gjorde sig halsen påmind och jag fick hoppa över träningen i väntan på att en förkylning antingen bryter ut eller dunstar. Istället tog jag tag i en av alla de fototidningar som samlats på hög på sista tiden. Egentligen är lyckan stor varje gång jag hittar en ny tidning på hallgolvet, men jag vet inte riktigt vad som hänt med tidningsläsningstiden på sistone. Men nu så var det dags att inspireras av lite bilder och djupdyka i spännande reportage. 

Ett reportage i nr 1/2013 av tidningen FOTO fångade mig totalt. Det handlade om James Mollisons diptyk-serie Where children sleep där han fotograferat barns sovrum i skilda delar av världen och sen kombinerat varje bild med ett porträtt på barnet. I tidningen fanns även en text till respektive diptyk som presenterade barnet och berättade om hans/hennes livsvillkor. Reportaget synliggjorde på ett fantastiskt sätt vilka olika förutsättningar vi ges beroende på vilken samhällsklass och vilket land vi föds in i. Allt blev så påtagligt och tydligt. Med olika förutsättningar föds skilda drömmar färgade av livsvillkor och omgivningarnas olika värderingar. Barn är alltid barn, men de färgas av den verklighet de lever i. Tema 130: Inspiration


3 kommentarer:

  1. Vilket intressant reportage!

    SvaraRadera
  2. Låter jätteintressant, måste jag läsa!

    SvaraRadera
  3. Följde länken, vilka bilder! Skulle vilja använda dem i min undervisning på skolan på något sätt. Inspirerande...och känsloladdat, man blir berörd.

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! =)